Какво може да направите за да не станете жертва на инвестиционна измама?

  • 27.01.2022

1.Задавайте въпроси – Не е достатъчно да поискате само информация от промоутърите. Отделете време за свое собствено разследване, като проучите кой е регулаторът на вашия промоутър.
2.Проучете преди да инвестирате – Непоисканите имейли, телефонни обаждания, както и pop-up-реклами в интернет никога не трябва да се използват като единствена информационна алтернатива за вашите инвестиционни решения. Разумно е да разберете бизнеса на компанията, която ви предлага финансови услуги преди да инвестирате. Дори да познавате хората, които ви рекламират финансови услуги, отделете време за проучване на компанията, която те представляват.
3.Винаги питайте и проверявайте кой е регулаторът на посредника. Който се опитва да се свърже с Вас, предлагайки Ви инвестиционни услуги. Бъдете много внимателни при непоисканите оферти, особено когато не можете да намерите информация за компанията онлайн. Онлайн рекламирането на чуждестранни инвестиции с висока доходност може да бъде “схема” обикновено свързана с “офшорни институции”, чийто крайни собственици на практика са непроследими.
4.Защитете Вашите профили в социалните мрежи от fishing и винаги докладвайте на delovodstvo@fsc.bg за непоисканите оферти и/ли нерегламентирани финансови услуги. 

 Източник:   https://investsafely.fsc.bg/